Μπρουσκέτες με πελτέ και αυγό

Πρόχειρο και εύκολο σνακ, αυτές οι μπρουσκέτες μπορούν να "παίξουν" στο πρωινό, να αντικαταστήσουν ένα ελαφρύ μεσημεριανό, να γεμίσουν νοστιμιά ένα φιλικό κάλεσμα.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

Υλικά για 4 φέτες

4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση με ξινό προζύμι

πελτέ ντομάτας

ελαιόλαδο

ρίγανη ή μαντζουράνα (ή και άλλα μυρωδικά)

4 αυγά

ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

κύμινο

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα, στη φρυγανιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αν είναι μπαγιάτικο, ακόμα καλύτερα.

Τηγανίζουμε τα αυγά με βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Αλείφουμε την κάθε φέτα με μπόλικο πελτέ, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω από ένα αυγό.

Πασπαλίζουμε με κύμινο και με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη ή θυμάρι ή μαντζουράνα ή θρούμπι.

Tip

Μπορούμε πάνω στον πελτέ να βάλουμε από ένα φύλλο άγρια πιπεράτη ρόκα και μια λεπτή φέτα μανούρι ή φέτα. Η πάπρικα ή μια σάλτσα πιπεριάς ταιριάζουν πολύ.

Πηγή | Tasty-guide.gr