Τα τελευταία χρόνια, οι ανήσυχοι chef έχουν συμπεριλάβει τα λουλούδια στη μαγειρική τους, κυρίως για να δώσουν ένα κομψό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πλέον όμως, τα βρώσιμα λουλούδια δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως διακοσμητικά στοιχεία αλλά και ως βασικά συστατικά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Το Instagram έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της τάσης, αφού πολλοί είναι οι επαγγελματίες αλλά και οι ερασιτέχνες μάγειρες και ζαχαροπλάστες που ανεβάζουν τις ανθισμένες δημιουργίες τους. Στους παραπάνω ανήκει και η Loria Stern, μία chef, caterer και artist από τη νότια Καλιφόρνια που ειδικεύεται στη χρήση βρώσιμων λουλουδιών.
Η Stern χρησιμοποιεί τα λουλούδια για να διακοσμήσει τα πιάτα και τα γλυκά της αλλά και για να φτιάξει από smoothie bowls μέχρι ψητό κοτόπουλο και spring rolls. Τις εντυπώσεις κερδίζουν όμως τα μπισκότα που έχουν σαν στάμπα ολόφρεσκα βρώσιμα λουλούδια και είναι σαν μικρά έργα τέχνης.
Μέσω του Instagram της, η chef δείχνει μερικούς από τους τρόπους που συμπεριλαμβάνει τα λουλούδια στις δημιουργίες της - στα cookies τα χρησιμοποιεί μέσα στη ζύμη ώστε να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Μήπως να αρχίσουμε τα baking sessions;