Συνταγή για μους σοκολάτας με ελαιόλαδο
Υλικά
- 270 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 170 γραμμ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 7 αβγα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 130 γραμμ. ζάχαρη
- 30 ml μπράντι
- ξύσμα απο πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Λιώσε τη σοκολάτα σε σκεύος μπεν μαρί. Κατέβασε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και πρόσθεσε το μπράντι. Χτύπησε τους κρόκους των αβγών με τη μισή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά με πλαστικό κουτάλι. Χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και πρόσθεσέ τη στο μείγμα της σοκο-λάτας μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ανακατεύοντας απαλά. Μοίρασε τη μους σε ατομικά μπολ και διατήρησέ τη στο ψυγείο.