Αν είσαι vegan ή απλά έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις μια πιο «καθαρή» διατροφή, αυτή η μους αβοκάντο σοκολάτας είναι μια από τις πιο ιδανικές συνταγές για γλυκό. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μους αβοκάντο σοκολάτας - Υλικά:
Μερίδες 2
Βαθμός δυσκολίας 1
Χρόνος 40’
- σάρκα από 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.)
- 40 γρ. κακάο
- 60 -100 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 πρέζες αλάτι
- στέβια ή άλλο γλυκαντικό (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
- αμύγδαλα σε φέτες για γαρνίρισμα
- φρέσκα φρούτα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Περνάμε το αβοκάντο με το κακάο και τα 60 γρ. γάλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν μους. Αν είναι πολύ πυκνή η μους, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και το χτυπάμε και αυτό μαζί.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και όση στέβια ή άλλο γλυκαντικό θέλουμε.
- Προσθέτουμε αμύγδαλα σε φέτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι άλλο γάλα θέλουμε.
Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες | Η εύκολη συνταγή