Μους αβοκάντο σοκολάτας | Η vegan εκδοχή του αγαπημένου γλυκίσματος

Από τον Άκη Πετρετζίκη

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Αν είσαι vegan ή απλά έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις μια πιο «καθαρή» διατροφή, αυτή η μους αβοκάντο σοκολάτας είναι μια από τις πιο ιδανικές συνταγές για γλυκό. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Η vegan συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γάλα αμυγδάλου και έξτρα υγιεινό υλικό το κουνουπίδι (δε θα το καταλάβει κανείς)

Μους αβοκάντο σοκολάτας - Υλικά:

Μερίδες 2

Βαθμός δυσκολίας 1

Χρόνος 40’

  • σάρκα από 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.)
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 -100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • στέβια ή άλλο γλυκαντικό (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
  • αμύγδαλα σε φέτες για γαρνίρισμα
  • φρέσκα φρούτα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Περνάμε το αβοκάντο με το κακάο και τα 60 γρ. γάλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν μους. Αν είναι πολύ πυκνή η μους, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και το χτυπάμε και αυτό μαζί.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και όση στέβια ή άλλο γλυκαντικό θέλουμε.
  • Προσθέτουμε αμύγδαλα σε φέτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι άλλο γάλα θέλουμε.

Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες | Η εύκολη συνταγή