Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με λάδι τρούφας

Ετοιμάσου για την παραλία μαγειρεύοντας light γεύματα

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Ετοιμάσου για την παραλία μαγειρεύοντας light γεύματα


Υλικά για 4 άτομα


400γρ φιλέτο μοσχάρι
10 τεμάχια μανιτάρια
50 ml ελαιόλαδο
10 ml λάδι τρούφας
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάστα τρούφας, αλατοπιπερώνουμε και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ. Το αφήνουμε να κρυώσει, αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, το ραντίζουμε με το λάδι τρούφας και το αλείφουμε με το μείγμα από το μανιτάρι. Στη συνέχεια το τυλίγουμε με μεμβράνη σαν καραμέλα και σφίγγουμε τις άκρες να πάρει ωραίο σχήμα. Τέλος το σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι και ύστερα το βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες στην ζαμπονομηχανή .
Σερβίρουμε με χοντρό αλάτι, λάδι τρούφας και λίγη σαλάτα.

Tip: Μπορούμε να κόψουμε το μοσχάρι νωπό και να χτυπάμε τις φέτες με το χέρι για να ανοίξουν.

Διάβασε Επίσης
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ