Η πιο τέλεια συνταγή για μοναδικό ρύζι με μοτσαρέλα στο φούρνο!

Ένα twist που δεν το περιμένεις

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

Το ρύζι έχουμε συνηθίσει να το φτιάχνουμε βραστό, και πολύ λίγες φορές το έχουμε δοκιμάσει στο φούρνο. Εάν φτιάξεις αυτή τη συνταγή θα σου μείνει αξέχαστο!

Υλικά:

170 γραμμάρια ρύζι

60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

2 πακέτα μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

(γλυκιά κολοκύθα προαιρετικά)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Δες επίσης: Λαχταριστή σούπα με κολοκύθα και μανιτάρια

Κοτόσουπα με κρόκο Κοζάνης, σπανάκι και ρεβίθια

Εκτέλεση:

Βράζεις το ρύζι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνεις στη βάση λίγο ελαιόλαδο και προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά. Από πάνω βάζεις το μισό ρύζι, τη μισή παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα.

Στη συνέχεια προσθέτεις το υπόλοιπο ρύζι με την παρμεζάνα και αν θες κομματάκια από την γλυκιά κολοκύθα. Θα του δώσει υπέροχη γεύση!

Ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς, το σερβίρεις χλιαρό και το απολαμβάνεις!