Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
Για τη γεμιση:
600 γρ. μήλα
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. αμύγδαλα κομμένα
4 κ.σ. σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
5 κ.σ. μήλο κομπόστα προαιρετικά
Για τη μαρέγκα:
2 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Με τα υλικά για τη ζύμη, ζυμώνουμε και τη βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα 30x20 εκ. Ψήνουμε 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή κύβους και ανακατεύουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε πάνω στα μήλα και με ένα βρεγμένο κουτάλι την απλώνουμε να είναι λεία.
Πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr