Ετοιμάζουμε τα επιδόρπια του πασχαλινού τραπεζιού με βάση τη σοκολάτα! Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία.
Μιλφέιγ, κορμός πραλίνας και Fondue Σοκολάτας | Τα επιδόρπια του πασχαλινού τραπεζιού
Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας - Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 500 γρ. γάλα
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 τμχ. αυγά
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 25 γρ. κακάο
- 25 γρ. σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, εκτός της σοκολάτας .
Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χοχλάσει και να σφίξει η κρέμα.
- Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Ψήσιμο σοκολάτας
Σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Έπειτα, με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά για να μην φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά και την γυρνάμε ανάποδα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να δούμε ότι έχει στεγνώσει.
Αφού κρυώσει, την κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και κολλάμε ανά τρία κομμάτια εναλλάξ με την κρύα κρέμα σοκολάτας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tip: Η κρέμα σοκολάτας θα πρέπει να έχει σφίξει καλά, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Μπορούμε να παρασκευάσουμε την κρέμα σοκολάτας από την προηγούμενη μέρα.
Εάν δεν μπορούμε να γυρίσουμε το φύλλο σφολιάτας στα πρώτα 15 λεπτά, το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και επιχειρούμε να το γυρίσουμε αφού έχει σταθεροποιηθεί.