Είτε μαγειρεύεις απλά για να τραφείς, είτε θέλεις να ψάχνεις το θέμα περισσότερο, υπάρχουν κάποια μικρά τρικ που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν. Υπάρχει άλλωστε ένα ατελείωτο πεδίο γνώσης στον χώρο της κουζίνας και ορίστε μερικά κόλπα που χρησιμοποιούν αρκετοί κορυφαίοι επαγγελματίες σεφ.
Τα τέλεια αυγά ποσέ
Θα έχεις ακούσει όλους εκείνους τους πανάρχαιους μύθους σχετικά με το ανακάτεμα ή την προσθήκη ξυδιού κατά το μαγείρεμα. Το πρώτο βήμα αλλά και ταυτόχρονα το μεγάλο μυστικό εδώ όμως είναι άλλο: τα πραγματικά φρέσκα αυγά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ivan Tisdall-Downes από το Native του Covent Garden.
To updated cake
Έχεις ένα cake αρκετές ημέρες, δυστυχώς για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις δεν μπορείς να το φας όλο και φοβάσαι μην μπαγιατέψει. Τι θα κάνεις για να το διατηρήσεις φρέσκο για μερικά 24ωρα ακόμη; "Βάλε το στο ψυγείο, δίπλα από ένα ξεφλουδισμένο μήλο. Η υγρασία του φρούτου δεν θα επιτρέψει στο cake να στεγνώσει" αποκαλύπτει η Νεοϋορκέζα σεφ Raíza Costa.
Γλύκανε τις σάλτσες σου
Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που φτιάχνουν μόνοι τους τις σάλτσες για τα ζυμαρικά και δεν προτιμάς τις έτοιμες, μπράβο σου. Θα γνωρίζεις λοιπόν ότι πολύ συχνά η τελική γεύση μπορεί να διαφέρει από αυτή που είχες αρχικά στο μυαλό σου. Είναι εδώ όμως η Angela Hartnett, επικεφαλής τριών εξαιρετικών ιταλικών εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένου του Murano στο Covent Garden, για να σου δώσει τη λύση: "Η ισορροπία των γεύσεων είναι το παν. Μη διστάσεις να προσθέσεις λίγη ζάχαρη αλλά πρόσεχε μην βγει πολύ γλυκό. Κάτι αντίστοιχο μπορείς να κάνεις και με το αλάτι. Τέλος, έχε πάντα υπόψιν πως τα εποχιακά υλικά είναι οι καλύτερες επιλογές".
Φρέσκο guacamole για πάντα
Αν η βούτα με νάτσος ή οτιδήποτε άλλο μέσα στην πράσινη σάλτσα της ευτυχίας είναι μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου, τότε τα παρακάτω μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για σένα. Για να αποτρέψεις το σκούρο χρώμα στο guacamole και να το διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη φρεσκάδα του, οφείλεις να μην το αφήσεις να έχει επαφή με τον αέρα και να του προσθέσεις λίγο χυμό από lime.
Λεμόνια με περισσότερο χυμό
To παθαίνεις συχνά, έτσι δεν είναι; Κι όμως υπάρχει τρόπος να κάνεις ακόμη πιο... ζουμερά τα εσπεριδοειδή και να αποσπάσεις από αυτά περισσότερο χυμό. Αρκεί να τα αφήσεις στον ήλιο για περίπου μια ώρα πριν τα χρησιμοποιήσεις.