Θέλεις να ξεκινήσεις personal training; 5 ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου

Oι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αλλά και στον trainer, για να βεβαιωθείς πως είναι ο κατάλληλος για σένα.

ΓΡΑΦΕΙ: EΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

To project «τέλειο σώμα μέχρι το καλοκαίρι» έρχεται παρέα με το ανοιξιάτικο mood. Έχεις δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, βαριέσαι το γυμναστήριο και θεωρείς πως η μόνη λύση είναι το personal training. Όμως, από πού θα ξεκινήσεις να ψάχνεις; Ή μήπως θα καταλήξεις στην «έτοιμη λύση», δηλαδή σε αυτόν που έχει να σου προτείνει ένας γνωστός του γνωστού σου;

Εμείς, θέλουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις τον κατάλληλο personal trainer που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις τον στόχο σου είτε είναι να βελτιώσεις τον χρόνο σου στο τρέξιμο είτε να χάσεις τα τελευταία κιλά. Πώς; Μάθε τις 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αλλά και στον υποψήφιο trainer.

Φωτογραφίες: @bandierfit

<strong>2. Ποιοι ήταν οι καλύτεροι δάσκαλοι μου;</strong>Eίτε το πιστεύεις είτε όχι, <strong>ο ιδανικός προπονητής θα έχει πολλές ομοιότητες με τον αγαπημένο σου καθηγητή στο λύκειο</strong>. Κάνε μία αναδρομή στις δικές σου εμπειρίες και δες ποιος είναι ο τύπος προσέγγισης που σε κάνει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.

<strong>3. Με ποιον μου αρέσει να κάνω παρέα;</strong><strong>Mπορεί να ακούγεται προφανές αλλά θα «πρέπει» γενικά να περνάς χρόνο με τον trainer σου</strong> - αυτή η σύνδεση είναι που θα σε κάνει να επιστρέφεις για ακόμα μία προπόνηση. Αν είσαι διασκεδαστικός τύπος επίλεξε έναν προπονητή με χιούμορ και εξίσου διασκεδαστική διάθεση.<strong>Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται η ενέργεια του trainer σου να ταιριάζει με τη δική σου</strong>. Μη φοβηθείς να ρωτήσεις το background και τη φιλοσοφία του υποψήφιου trainer.

<strong>5. Ποιο είναι το budget σου;</strong><strong>Σκέψου όχι μόνο το budget που σκοπεύεις να διαθέσεις αλλά και πως θα χρειαστεί να «δεσμευτείς» μακροπρόθεσμα</strong> στο συγκεκριμένο ποσό, μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου.

<strong>4. Είναι πιστοποιημένοι;</strong><strong>Οι γνώσεις πάνω στο fitness εξελίσσονται συνεχώς</strong> και αν ο trainer που σκοπεύεις να επιλέξεις δεν κάνει update σε όσα ήδη γνωρίζει, μπορεί να καταλήξεις να κάνεις απαρχαιωμένες (και, συνήθως, βαρετές) προπονήσεις και να παίρνεις ακόμα και ριψοκίνδυνες οδηγίες για τη σωματική σου ακεραιότητα.

<strong>1. Ποιος είναι ο σκοπός μου;</strong><strong>Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ποιος, πραγματικά, είναι ο στόχος</strong> πολύ πριν «προσλάβεις» έναν trainer για να σε βοηθήσει να τον κατακτήσεις! Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής σου, έτσι κι εδώ, είναι σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις και τι περιμένεις από τον εκάστοτε προπονητή.<strong>Χρειάζεσαι έναν trainer που</strong> αντιλαμβάνεται τις ανάγκες σου, το περιβάλλον σου, τους παράγοντες που σε στρεσάρουν και γιατί. Εξίσου έξυπνο είναι να βρεις κάποιον που είναι expert στον στόχο που θέλεις να πετύχεις! Αν θέλεις να βελτιώσεις τον χρόνο σου στο τρέξιμο, πιθανόν, δεν θέλεις να προσλάβεις κάποιον που εξειδικεύεται στο bodybuilding. Σωστά;