Οι μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού με πρωταγωνιστή ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά του καλοκαιριού. Δες παρακάτω την πεντανόστιμη συνταγή από τον αγαπημένο μας σεφ, Βασίλη Καλλίδη.
Συνταγή για γεμιστά λαχανικά με ρύζι
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Βαθμός δυσκολίας:εύκολο
Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα
Υλικά για 6 άτομα:
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
- 400 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα:
- 6 ώριμες ντομάτες
- ή 2 κονσέρβες πομοντόρια στο χυμό τους
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες ροδέλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε κάθε τηγανιά.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Τρίβουμε τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 20 περίπου λεπτά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
- Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το βασιλικό και το αλάτι.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, καλύπτουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και τη μισή φέτα τριμμένη με τα χέρια μας.
- Κάνουμε και δεύτερη στρώση και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Συνταγή για λαχανοντολμάδες | Από τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα