Υλικά
2 μέτριες μελιτζάνες (κομμένες σε φέτες)
10 καθαρισμένα φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
1 κιλό ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες ή κονκασέ
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
μπολικη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
600 γρ. ρεβίθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
λάδι
Εκτέλεση
Ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το ζωμό, τον ντοματοπελτέ και τα αρωματικά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Ψήνουμε σε μέτριο ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.