Το ιδιαίτερο μενού του γάμου της Meghan Markle με τον πρίγκιπα Harry προετοίμασε μια ομάδα από 25 chefs που δούλεψε υπό την ηγεσία του Mark Flanagan και χρησιμοποίησε πολλά προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις και φάρμες, ενώ τη γαμήλια τούρτα υπέγραψε η διάσημη pastry chef, Claire Ptak. Δες παρακάτω αναλυτικά, τι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καλεσμένοι!
Δες εδώ όλα όσα συνέβησαν στον βασιλικό γάμο
Meghan Markle - Πρίγκιπας Harry | Το healthy και πολύ ιδιαίτερο μενού του γάμου τους:
Τα ορεκτικά αποτελούνταν από διάφορα καναπεδάκια, που προσφέρονταν στους καλεσμένους στην αρχή της δεξίωσης. Οι γεύσεις τους ήταν ιδιαίτερες και, φυσικά, τα τοπικά υλικά δεν έλειψαν.
- Σκωτσέζικα λαγκουστίνια τυλιγμένα σε καπνιστό σολομό και φρέσκια κρέμα λεμονιού
- Ψημένα σπαράγγια Αγγλίας τυλιγμένα σε ζαμπόν
- Πανακότα αρακά με αυγά ορτυκιού και λουίζα
- Ταρτάρ ντομάτας και βασιλικού με πέρλες μπαλσάμικου
- Παναρισμένο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με ελαφρώς πικάντικο γιαούρτι και ψητό βερίκοκο
- Παλαιωμένη κροκέτα αρνιού με ψητά λαχανικά και μαρμελάδα shallot
Ζεστά σπαράγγια με μοτσαρέλλα και λιαστή ντομάτα
Τα κυρίως πιάτα ακολούθησαν στη συνέχεια και σερβιρίστηκαν στα τραπέζια. Εκεί κανείς έβρισκε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές:
- Ριζότο με μπιζέλια και μέντα,
- Κοτόπουλο φρικασέ και
- Σιγο-μαγειρεμένη πανσέτα, σερβιρισμένη με κομπόστα μήλου και κριτσίνια από ψιλοκομμένο χοιρινό.
Σχετικά με τα ποτά, ήταν σερβιρισμένα μια γκάμα από κρασιά και soft drinks, σαμπάνια Pol Roger Brut και ένα mocktail με άνθη κουφοξυλιά, ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει γευστικά με τη γαμήλια τούρτα.
Η γαμήλια τούρτα, που εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως θα την σχεδιάσει και δημιουργήσει η διάσημη pastry chef, Claire Ptak, περιείχε σιρόπι από άνθη κουφοξυλιάς, από τα δέντρα της κατοικίας της βασίλισσας στο Sandringham και ήταν διακοσμημένη με Σουηδική βουτυρόκρεμα και 150 φρέσκα λουλούδια.
Τέλος, γλυκά καναπεδάκια που περιείχαν σαμπάνια, macaroons με φιστίκι, τάρτες με crème brûlée πορτοκάλι και μικρές τάρτες με τριμμένο ραβέντι (λαχανικό) ολοκλήρωσαν το ξεχωριστό μενού του ζευγαριού.