Πώς θα φτιάξεις μαρμελάδα καρπούζι ακτινίδιο | Η συνταγή για την πιο καλοκαιρινή μαρμελάδα

Μία υπέροχη συνταγή για μαρμελάδα με καλοκαιρινά φρούτα

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μία υπέροχη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα με καλοκαιρινά φρούτα, ακτινίδιο και καρπούζι.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά:

2 κιλά καρπούζι

500 γρ ακτινίδια

2 κιλά ζάχαρη

1 βανίλια άρωμα

Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κυβάκια και το καθαρίζουμε από τα κουκούτσια του. Κόβουμε τα ακτινίδια σε μικρά κυβάκια αφαιρώντας το κιτρινοπράσινο σκληρό εσωτερικό μέρος τους. Το ζύγισμα των φρούτων θα πρέπει να γίνει αφού αυτά καθαριστούν.

Τοποθετούμε σε μαρμίτα ή μεγάλη κατσαρόλα τα φρουτα και ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο. Αμέσως προσθέτουμε

τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσει ζουμιά το μείγμα μας. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε. Μετά από μια ώρα βρασίματος, προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει και τη τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Η καλύτερη απόλαυσή της συνιστά φρεσκοψημένο τραγανό ψωμάκι αλειμμένο με φρέσκο βούτυρο.

Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας Κωνσταντίνας Δριλάκη, την κυρία Βενετία, Ζωγράφου.