Μανιτάρια κρασάτα | H τέλεια επιλογή για να αντικαταστήσεις το κρέας στη νηστεία

Δοκίμασε αυτήν την πραγματικά εύκολη συνταγή

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Η νηστεία μπορεί να αναδειχθεί σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδο διατροφικά, αν υιοθετήσεις ένα καθημερινό διατροφολόγιο που έχει ποικιλία. Παρακάτω θα βρεις έναν τέλειο τρόπο να αντικαταστήσεις το κρέας που δεν είναι άλλος από τα μανιτάρια.

Συνταγή για γουακαμόλε | Ο πιο νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσεις το αβοκάντο

Μανιτάρια κρασάτα - Υλικά:

  • 500 γραμμ. διάφορα μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος τους. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση στο ζουμί, που αφήνουν τα μανιτάρια και τα σερβίρουμε ζεστά με λίγη ρίγανη.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής