Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις την κλασική σούπα για το βράδυ της Ανάστασης, συνταγή για μαγειρίτσα από τον αγαπημένο σεφ, Λευτέρη Λαζάρου.
Βρες εδώ περισσότερες πασχαλινές συνταγές
Μαγειρίτσα με σταμναγκάθι
Προετοιμασία: 45 λεπτά Μερίδες: 4
Υλικά
- 1 συκωταριά από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
- 1 ½ κιλό σταμναγκάθι
- 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 αυγά
- Χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη συκωταριά σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για 30 λεπτά και καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα μέσα-έξω. Κατόπιν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέτουμε τα έντερα, το συκώτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μαρούλια και καλύπτουμε με νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη μαγειρίτσα για περίπου 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σταμναγκάθι και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για ακόμη 1 ώρα. Ρίχνουμε νερό και αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.
- Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε.
Chef’s Tips : Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα κρουτόν στο πιάτο.