Follow us

Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο

Εύκολες, γρήγορες μα πάνω από όλα χορταστικές συνταγές για το "ταπεράκι" της δουλειάς! Κλέψε ιδέες και περιόρισε τις delivery παραγγελίες

Lunch Break: Έυκολα μαγειρέματα για το γραφείο

Εύκολες, γρήγορες μα πάνω από όλα χορταστικές συνταγές για το "ταπεράκι" της δουλειάς! Κλέψε ιδέες και περιόρισε τις delivery παραγγελίες


Μακαρονοσαλάτα με λαχανικά
Από το argiro.gr

Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο

Υλικά συνταγής

3 φρέσκα καλαμπόκια
50 γρ. βούτυρο
1 καυτερή πιπεριά
1 λάιμ χυμό και ξύσμα
ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Για τη μακαρονοσαλάτα
2 φλ. βρασμένα μικρά ζυμαρικά, κοφτό μακαρόνι, κοχύλια,κλπ.
πιπεριές σε μικρά καρέ (πράσινη, κόκκινη )
λίγο σχοινόπρασο
λίγο ελαιόλαδο
1 κομμάτι παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


Ξεφλουδίζουμε τα καλαμπόκια. Με μαχαίρι αφαιρούμε τους καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα αφήνουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Τέλος όσο είναι ζεστά τα καλαμπόκια προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας και προσθέτουμε το καλαμπόκι με την λιωμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε, τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Ομελέτα με λουκάνικο και πατάτες
Από το argiro.gr

Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο - εικόνα 2


Υλικά συνταγής


3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες με 0,5 εκ. πάχος
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες 0,5 εκ. πάχος
1 μέτριο κρεμμύδι
8 αυγά
1/2 φλιτζ. γάλα
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση



1. Θα χρησιμοποιήσουμε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.

3. Βάζουμε το τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για περίπου 15΄, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να σταθεροποιηθεί. Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Τάρτα με πιπεριές, πατάτα και φέτα
Από το coolartisan.net

Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο - εικόνα 3

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική ζυνταγή για ζύμη τάρτας


Υλικά

300 γρ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους)
2 πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κολοκυθάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά καρέ)
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. φέτα
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες. Δεν πρέπει να λιώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα πράσα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πατάτες και τις πιπεριές. Αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μίγμα.

Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε από πάνω όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160°C.

Σουβλάκια με λαχανικά και λουκάνικο
Από το coolartisan.net

Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο - εικόνα 4

Υλικά

1 λουκάνικο κοτόπουλου
1 πράσινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
140 γρ ντοματίνια (κίτρινα και κόκκινα)
Χυμός από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 gr ελληνικό γιαούρτι

Εκτέλεση

Βάλτε 7 ξύλινα καλαμάκια σε ένα δίσκο με κρύο νερό να μουλιάσουν – αυτό θα τα βοηθήσει να μην καούν. Σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε το λουκάνικο σε φέτες 0,5 εκ., στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσεχτικά κόβουμε την πιπεριά στη μέση από πάνω προς τα κάτω, και στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους. Την κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών και τα ρίχνουμε στο μπολ. Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες, περίπου ½ εκ. πάχος, στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τις ντομάτες. Προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Περνάμε όλα τα υλικά στα σουβλάκια και ψήνουμε τα για 10 με 12 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά. Σερβίρουμε με ελληνικό γιαούρτι. Πηγαίνουν τέλεια με πράσινη σαλάτα και πίτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ