Love to Cook: Σοκολατένιο brownie

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει ένα σούπερ σοκολατένιο brownie, για το γιορτινό τραπέζι!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU




Τα Χριστούγεννα είναι πια πολύ κοντά μας και πιστεύω όλοι δοκιμάζουμε ήδη γλυκά (τα κλασικά φυσικά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες!), αλλά όχι μόνο!

Ένα σοκολατένιο brownie για παράδειγμα είναι μια πολύ ωραία πρόταση για ένα γιορτινό τραπέζι!

Είναι εύκολο να γίνει νωρίτερα, ακόμα και την προηγούμενη μέρα και να το προσφέρεις στο τέλος του φαγητού.





Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το απολαύσουμε και στο πρωινό μας μαζί με τον καφέ!
ναι το ξέρω έχει αρκετές θερμίδες, αλλά αφού είναι γιορτές ας απολαύσουμε κάτι παραπάνω τώρα!

Επίσης μπορούμε να βάλουμε μέσα και ξηρούς καρπούς που μας αρέσουν ή μια εσανς μέντας για παράδειγμα (υπάρχει σε ορισμένα σούπερ μάρκετ) και να τους δώσουμε αμέσως άλλη διάσταση!
Και φυσικά μπορεί να πακεταριστεί και ως χειροποίητο δώρο να το προσφέρουμε!





Και τώρα που είπα δώρο, μπορείτε να βρείτε και το νέο μου βιβλίο στα βιβλιοπωλεία είτε να το προσφέρετε ως δώρο είτε στον εαυτό σας! Και σίγουρα θα βρείτε αρκετές ιδέες για τα τραπέζια των γιορτών!





Για τη συνταγή στην επόμενη σελίδα!



Για ένα ταψάκι 20*20εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20εκ.

Υλικά

100γρ. βούτυρο
150γρ. κουβερτούρα
100γρ. καστανή ζάχαρη
80γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
2 αυγά
1 βανίλια
110γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ξηροί καρποί προαιρετικά

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή 170 βαθμούς άερα). Τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20*20 . Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μπεν μαρί το βούτυρο (σε μικρά κομμάτια και αυτό), τη σοκολάτα, την καστανή, τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Λιώνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρετε και ανακατεύετε για να κρυώσει λίγο. Πρέπει να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Ρίχνετε τα αυγά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη πολύ γρήγορα να ενσωματωθούν στο μείγμα και ρίχνετε και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε αλεύρι-μπέικιν καιξηρούς καρπούς (αν τους βάλετε). Ρίχνετε στο ταψάκι και ψήνετε για 25 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή και με παγωτό.

Φιλιά!

Αθηνά

www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page