Follow us

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά

Στο Love to Cook ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά!

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά
Φτάνουμε στα Χριστούγεννα και εύχομαι όλοι να τα περάσετε πανέμορφα με τους ανθρώπους που αγαπάτε!
Η σημερινή πρόταση είναι γιορτινή και υγιεινή ταυτόχρονα! Επειδή όλο και θα παραστρατήσετε στο γιορτινό τραπέζι, είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα γλυκάκι που θα προσφέρετε σαν δώρο όπου πάτε καλεσμένοι ή στους δικούς σας καλεσμένους.

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά

Βρίσκω υπέροχο ένα χειροποίητο δώρο και συγκεκριμένα τα σοκολατάκια που έχουν τυλιχθεί σε σακουλάκια και δεθεί με γιορτινές κορδέλες!

Τρεις γεύσεις μάλιστα που κάνουν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό: Δαμάσκηνα- Μακεδονικός Χαλβάς – Κουβερτούρα.

Και το σημαντικότερο είναι ότι και τα τρία υλικά περιέχουν στοιχεία που χρειάζονται στην διατροφή μας και ταυτόχρονα δίνουν ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα!

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 2

Συνέχισε στη σελίδα ii


Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 3

Ειδικά για τον Μακεδονικό Χαλβά, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις θρεπτικές ιδιότητες που έχουν τα αποξηραμένα δαμάσκηνα (κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β) μας δίνει ένα σούπερ γλυκό χωρίς βλαβερά λιπαρά.

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 4

Προτείνω να φτιάξετε σακουλάκια με αυτά τα σοκολατάκια μέσα, δεμένα με πολύχρωμες κορδέλες σε χριστουγεννιάτικους τόνους και να χαρίσετε στους φίλους σας που θα έχετε καλεσμένους ή αν είστε εσείς οι καλεσμένοι, να τα συνδυάσετε μαζί με ένα ωραίο κρασί σε ένα καλάθι!

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 5

Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 6

Συνέχισε για την εύκολη συνταγή στη σελίδα iii




Υλικά:

20-25 αποξηραμένα δαμάσκηνα απύρηνα
150γρ. Μακεδονικός Χαλβάς
200 γρ. κουβερτούρα
Τρούφες

Διαλέγουμε οπωσδήποτε δαμάσκηνα μεγάλα ώστε να μπορούμε να τα ανοίξουμε εύκολα. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρά ώστε να ανοίξουμε το δαμάσκηνο. Γεμίζουμε με Μακεδονικό χαλβά (σε ό,τι γεύση επιθυμούμε), προσέχοντας να μην ξεχειλίσει.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία.
Βγάζουμε τα γεμιστά δαμάσκηνα και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα βουτάμε ένα ένα να καλυφθούν στη σοκολάτα. Ακουμπάμε σε πιάτο όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Βάζουμε ξανά ψυγείο.
Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, είναι έτοιμα να τυλιχθούν σε σακουλάκια και να προσφερθούν ως δώρο!

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και ευτυχία!

Φιλιά!

Αθηνά
Love to Cook: Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 7

Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ήμεοποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr