Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει ένα raw vegan cheesecake -χωρίς ζάχαρη- που θα σε εκπλήξει! Plus: Food προτάσεις για την ημέρα Αγίου Βαλεντίνου!
Λίγο πριν του Αγίου Βαλεντίνου και τελικά δε σας δείχνω κάτι με καρδούλες, αλλά μια τουρτίτσα ωμοφαγική και χορτοφαγική! Ή αλλιώς raw vegan!
Σ αυτά τα γλυκά χρησιμοποιούνται οι ξηροί καρποί κάσιους που παίρνουν τη μορφή κρέμας, το λάδι καρύδας και επίσης δεν χρησιμοποιείται ζάχαρη. Είναι ένα εξαιρετικό γλυκό λοιπόν με πολλά θρεπτικά συστατικά.
Θερμίδες έχει φυσικά, αλλά δεν έχει τα βλαβερά συστατικά των κλασικών γλυκών, οπότε μπορείτε να μπείτε στον κόπο να το φτιάξετε!
Προσωπικά λατρεύω και το μάνγκο και ήταν μια έκπληξη αυτό το γλυκό!
Φυσικά όμως για τους λάτρεις των κλασικών γλυκών, σας έχω και άλλες προτάσεις παρακάτω!
Όπως ένα γρήγορο banoffee εδώ (και θα βρεις και διαγωνισμό με ένα καλάθι γεμάτο γλυκές λιχουδιές!).
Και επίσης τα κλασικά red velvet cupcakes εδώ!
Για το raw vegan cheesecake βρες τη συνταγή στην επόμενη σελίδα!
Υλικά για ένα τσέρκι 10εκ.
Για τη βάση:
1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα δαμάσκηνα
2 κουτ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. κακάο
1κουτ. σ. λάδι καρύδας
Για την κρέμα:
1 κούπα κάσιους (σε μπολ με νερό όλο το βράδυ)
1 μάνγκο ώριμο
2 κουτ.σ. λάδι καρύδας
1κ.γ. σιρόπι αγαύης
Για το σερβίρισμα
μισό μάνγκο σε κυβάκια
Για τη βάση τρίβουμε όλα τα υλικά στο μούλτι να γίνουν σαν πάστα. Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο υγρό ακόμα, προσθέτουμε λίγο λάδι καρύδας. Στρώνουμε με τα χέρια μας μέσα σε ένα τσέρκι.
Για την κρέμα, στραγγίζουμε τα κάσιους που έχουμε αφήσει να μουλιάσουν όλο το βράδυ και τα πολτοποιούμε στο μούλτι πολύ καλά, να προκύψει μια κρέμα. Προσθέτουμε και το μάνγκο κομμένο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης και συνεχίζουμε το χτύπημα να πάρουμε όσο το δυνατόν μια λεία κρέμα. Τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει.
Σερβίρουμε με κομματάκια μάνγκο.
Σημειώσεις: Το λάδι καρύδας είναι σε στέρεη μορφή, οπότε το λιώνουμε σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά.
Φιλιά!
Αθηνά