Follow us

Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου, μας ετοιμάζει πανεύκολα πουγκάκια με φύλλο κρούστας, αποξηραμένα φρούτα και Μακεδονικό χαλβά!

γλυκο με χαλβα
Τον τελευταίο καιρό έχουμε αναφέρει πολλές ιδέες για ξεχωριστό πρωινό με τον αγαπημένο μας Μακεδονικό Χαλβά! Τώρα ήρθε η ώρα και για ένα γλυκάκι που θα δώσει μια ξεχωριστή πινελιά στο τραπέζι μας και θα συνοδεύσει ευχάριστα μια ζεστή κούπα τσάι ή καφέ με τις φίλες μας!

Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά

Τις περισσότερες φορές μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες συνταγές με πολύ απλά υλικά, τα οποία, μάλιστα, να επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας!

Στη σημερινή συνταγή έχουμε να κάνουμε με διάφορα αποξηραμένα φρούτα και εκεί είναι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που σας αρέσουν. Αλλά και στο κομμάτι του Μακεδονικού Χαλβά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση σας αρέσει.

Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 2

Συνέχισε στη σελίδα ii



Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 3

Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ένα ευπαρουσίαστο, νόστιμο αλλά πάνω απ’ όλα, θρεπτικό γλυκό καθώς ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι (δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι) και έτσι διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου, αυτού, σπόρου.

Σας αφήνω να το απολαύσετε!

Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 4

Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 5

Συνέχισε για τη συνταγή στη σελίδα iiii


Love to Cook: Πουγκάκια με φύλλο κρούστας και Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 6

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 12 φύλλα)
10-15 βερίκοκα αποξηραμένα
10-15 δαμάσκηνα αποξηραμένα
3κουτ. σούπας σταφίδες
150γρ. Μακεδονικός Χαλβάς
2κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
2-3 κουτ. σούπας ρούμι/κονιάκ
2κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Λάδι για άλειμμα

Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το Μακεδονικό Χαλβά θρυμματίζοντάς τον ελαφρώς με τα δάχτυλά μας, ανακατεύουμε καλά και ραντίζουμε με το ρούμι ή κονιάκ.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα, παίρνουμε προσεχτικά ένα και το ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας μας (σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα για να μη ξεραθούν). Κόβουμε το φύλλο στα 4. Αλείφουμε με πινέλο (σιλικόνης κατά προτίμηση) το ένα τετράγωνο, ακουμπάμε το δεύτερο, αλείφουμε ελαφρά πάλι και βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση. Ανασηκώνουμε τις άκρες ώστε να σχηματίσουμε ένα πουγκάκι, στριφογυρνάμε ελαφρώς και ταυτόχρονα λαδώνουμε με το πινέλο ώστε να «κολλήσει» όσο είναι εφικτό. Ακουμπάμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τα άλλα δυο τετράγωνα και ομοίως με τα υπόλοιπα φύλλα. Μόλις τα τοποθετήσουμε όλα, αλείφουμε ελαφρά πάλι με λίγο λάδι.
Ψήνουμε για 25-30’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα), μέχρι να δούμε ότι τα πουγκάκια μας έχουν ροδίσει.

Γλυκά φιλιά!

Αθηνά


Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ