Η εβδομάδα μπορεί να ξεκίνησε με βροχές και μουντό καιρό, αλλά όταν βλέπεις αυτά τα σοκολατάκια νομίζω σου φτιάχνει η διάθεση!
Και σοκολατάκια και πολύχρωμα! Και εφόσον περιέχουν ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, τουλάχιστον έχουν και κάποια θρεπτικά στοιχεία.
Το καλύτερο είναι ότι γίνονται πανεύκολα!
Αλλά πριν πάω στη συνταγή, να σου πω ότι η προηγούμενη βδομάδα, χαρακτηρίστηκε από ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, αφού είχα την τύχη να βρεθώ σε εκδήλωση και να μαγειρέψω δίπλα στον πολύ γνωστό και αγαπητό σεφ Χριστόφορο Πέσκια!
Εεε δεν μπορούσα να μην το πω, τόση χαρά να μείνει έτσι!
Βέβαια, εγώ ήμουν στην κατηγορία γλυκό! Και δείξαμε την υπέροχη μους σοκολάτας του! Καλύτερο δε θα μπορούσε να μου τύχει!!
Επίσης να μην ξεχάσω να σου προτείνω άλλη μια συνταγή με μήλα και παγωτό! Μη μου πεις ότι δεν τρως παγωτό το χειμώνα?! Μη σου πω ότι κυρίως χειμώνα τρώω!
Μια υπέροχη ρουστικ μηλόπιτα λοιπόν που θα τη βρεις εδώ με όλα τα βήματα-οδηγίες σε φωτό.
Στην επόμενη σελίδα, θα βρεις πώς θα φτιάξεις τα σοκολατάκια!
Η συνταγή πανεύκολη!
Υλικά:
250γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά κρανμπερις αποξ.
1 κουταλιά αμύγδαλα
1 κουταλιά κάσιους
1 κουταλιά αποξηραμένα φρούτα(ανανάς, παπάγια κτλ)
Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνετε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Δηλαδή τοποθετείτε το μπολ πάνω απο κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει. Προσοχή το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Η κουβερτούρα θα λιωσει από τους υδρατμούς. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Αποσύρετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία, να είναι λίγο σαν χλιαρή. Τότε ρίχνετε με κουταλάκι πάνω σε λαδόκολλα που έχετε στρώσει σε ταψί.
Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω σε κάθε κυκλάκι ό,τι θέλετε από τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να βάλετε το ταψί στο ψυγείο για να σφίξουν γρήγορα.
Προσωπικά τα άφησα όλο το βράδυ στο σαλόνι και το πρωί ήταν έτοιμα.
Φιλιά!
Αθηνά
Instagram page