Ο καιρός απαιτεί ανάλαφρες συνταγές και σήμερα σου έχω κάτι τέτοιο!
Μια εύκολη μακαρονάδα με ξεχωριστά αρώματα και γεύσεις!
Λεμόνι-φέτα-μαντζουράνα!
Εντάξει, αν δε βρεις το τελευταίο, μπορείς να αντικαταστήσεις με βασιλικό ή δυόσμο!
Μπορείς να τη φτιάξεις όπως σου είπα πολύ εύκολα (θα τη βρεις στη δεύτερη σελίδα!) και να απολαύσεις μια διαφορετική μακαρονάδα για σένα και τους αγαπημένους σου!
Επιπλέον μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο βιντεάκι με την τούρτα από το γλυκό-αστρολογικό μου project με την Electrolux!
Εδώ θα δεις βήμα βήμα πώς θα φτιάξεις την ανάλαφρη τούρτα με μαρέγκες που ταιριάζει στους Διδύμους, αλλά ακόμα και αν δεν είσαι Δίδυμος ή δεν έχεις κάποιον, πίστεψε με, είναι τέλεια επιλογή για ένα dinner!
Και στο blog εδώ, θα βρεις διαγωνισμό με δώρο ένα καλάθι με yummy προϊόντα για να φτιάξεις λιχουδιές!
Στην επόμενη σελίδα η συνταγή της μακαρονάδας!
Λιγκουίνι με φέτα, λεμόνι & μαντζουράνα
1 πακέτο λιγκουίνι
200γρ. φέτα
4-5 κλωναράκια μαντζουράνα
Ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
Αλάτι-πιπέρι
Αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί, καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζουμε αλλά κρατάμε 2-3κ.σ. από το νερό. Ξαναρίχνουμε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα(χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας) με το νερό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τρίβουμε τη μαντζουράνα και ? από τη φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο). Προσθέτουμε και το κουκουνάρι.
Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και συμπληρώνουμε από πάνω με την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και αν θέλουμε ξανά με λίγη μαντζουράνα.
Τιπς:
Αν δεν έχουμε μαντζουράνα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με θυμάρι ή βασιλικό.
Αν δεν έχουμε μεγάλο λεμόνι, χρησιμοποιούμε δύο μικρά.
Εννοείται μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λιγκουίνι με σπαγγέτι ή ταλιατέλες. Γενικά όμως ταιριάζουν τέτοιου είδους ζυμαρικά και όχι πένες κτλ.
1 πακέτο λιγκουίνι
200γρ. φέτα
4-5 κλωναράκια μαντζουράνα
Ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
Αλάτι-πιπέρι
Αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί, καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζουμε αλλά κρατάμε 2-3κ.σ. από το νερό. Ξαναρίχνουμε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα(χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας) με το νερό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τρίβουμε τη μαντζουράνα και ? από τη φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο). Προσθέτουμε και το κουκουνάρι.
Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και συμπληρώνουμε από πάνω με την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και αν θέλουμε ξανά με λίγη μαντζουράνα.
Τιπς:
Αν δεν έχουμε μαντζουράνα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με θυμάρι ή βασιλικό.
Αν δεν έχουμε μεγάλο λεμόνι, χρησιμοποιούμε δύο μικρά.
Εννοείται μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λιγκουίνι με σπαγγέτι ή ταλιατέλες. Γενικά όμως ταιριάζουν τέτοιου είδους ζυμαρικά και όχι πένες κτλ.
Φιλιά!
Αθηνά
Instagram page
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr