Follow us

Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο

Στο σημερινό Love to Cook η Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει υγιεινούς ρεβυθοκεφτέδες-σαν φαλάφελ στο φούρνο!

Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο
Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο


Πλησιάζει ο καιρός για μπάνια και θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου. Θέλεις όμως και κάτι διαφορετικό εκτός από τις συνηθισμένες σαλάτες με ψητά!
Δοκίμασα λοιπόν να φτιάξω κάτι τύπου φαλάφελ αλλά στο φούρνο! Εντάξει, δεν έχουν σχέση με τα τηγανητά, αλλά για κάτι εναλλακτικό είναι μια χαρά!


Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο - εικόνα 2


Μέχρι να δεις τη συνταγή στην επόμενη σελίδα, να σου πω ότι μπορείς ακόμα να στηρίξεις το βιβλίο μου στον τελικό των Βραβείων Public!
Το επιλέγεις, κλικάρεις καταχώρηση, γράφεις το email σου και σου έρχεται mail για να πατήσεις επιβεβαίωση και να καταχωρηθεί ως έγκυρη η ψήφος!!
Άπειρα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!!
http://www.publicbookawards.gr/vote.php?category=8

Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο - εικόνα 3

Και αν με διαβάζεις από την όμορφη Θεσσαλονίκη, να σου πω ότι Οι «Γεύσεις του τόπου μας», μετά την περσινή τους επιτυχία, επιστρέφουν και πάλι στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ.

Θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με τους φίλους και φίλες από τη Θεσσαλονίκη, αφού θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί! Συγκεκριμένα την Παρασκευή 15/05, θα μαγειρέψω δίπλα στον αγαπημένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια και εννοείται σας περιμένω να τα πούμε από κοντά! Και όσους ξέρω και όσους δεν ξέρω!
Aλλά το ξεχωριστό αυτή τη χρονιά είναι ότι και κάποιοι που έχουν κληρωθεί θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν μαζί με τους σεφ!

Να σας πω ότι το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει και πάλι την εκδήλωση η οποία, αυτή τη φορά, θα διαρκέσει 2 ημέρες: την Παρασκευή 15 Μαΐου με οικοδεσπότη τον Χριστόφορο Πέσκια και το Σάββατο 16 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο - εικόνα 4


Στην επόμενη σελίδα η συνταγή για τους ψητούς ρεβυθοκεφτέδες:
Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο - εικόνα 5



Υλικά:

250γρ. ρεβύθια
1/2 ματσάκι μαιντανός
1 κουτ. γλ. κύμινο
1κουτ. γλ. πάπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1 κρεμμύδι
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε καλά. Τα βάζετε στο μούλτι και πολτοποιείτε πολύ καλά. Προσθέτετε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όλα τα μπαχαρικά. Αλάτι βάζετε λίγο και δοκιμάζετε αν θέλετε.
Πολτοποιείτε. Αν δείτε ότι το μείγμα είναι τριφτό, ρίχνετε το ελαιόλαδο.
Βάζετε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο.
Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Πλάθετε κεφτεδάκια από το μείγμα και τα τοποθετείτε στο ταψί. Μπορεί να χρειαστεί να λαδώσετε ελαφρώς τα χέρια σας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις περίπου 20-25'. Αναλόγως το φούρνο,όταν δείτε ότι σκούρυναν.
Σερβίρετε με σαλάτα και γιαούρτι.



Φιλιά!

Αθηνά

Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr