Σήμερα το φαγητό θυμίζει λίγο νησί! Φαντάζομαι η γαριδομακαρονάδα αρέσει στους περισσότερους και τι καλύτερο απο το να τη φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι!
Θα την απολαύσεις με τους δικούς σου και με ένα λευκό κρασί!
Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες γαρίδες για να σου είναι πιο εύκολο.
Επίσης μπορείς να κλείσεις το γεύμα με μια τέλεια καρυδόπιτα με παγωτό!
Εδώ θα βρεις τη συνταγή! (όπως τη φτιάχνει η μαμά μου βασικά!)
Επίσης μη ξεχάσω να σου πω ότι αυτό το Σάββατο 20 Ιουνίου, τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης γιορτάζουν τα 60 χρόνια τους με μια μέρα εκδηλώσεων!
Εγώ θα βρίσκομαι στο βιβλιοπωλείο στο Χαλάνδρι, Α.Παπανδρέου 11, από 12.00-14.00 και θα σας κεράσω μπισκότα, cupcakes αλλά και αλμυρές λιχουδιές!
Φυσικά όλα αυτά με αφορμή τα βιβλία μου! Και ειδικά το πρόσφατο το "Party", εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Στην επόμενη σελίδα θα βρεις τη συνταγή για τη μακαρονάδα!
Μακαρονάδα με γαρίδες
Μερίδες: 4
Μερίδες: 4
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι
12-16 γαρίδες μεγάλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
½ κούπα χυμός ντομάτας
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός
Καθαρίζετε τις γαρίδες ή αν είναι κατεψυγμένες, τις βράζετε σε νερό 2'.
Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα αποσύρετε 2’ πριν από τον χρόνο που χρειάζονται γιατί θα βράσουν και μετά στην σάλτσα. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν. Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο .Μετά από 3’ ρίχνετε το μπούκοβο, τις γαρίδες. Ανακατεύετε για ακόμα 3’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ντομάτα. Βράζετε με κλειστό καπάκι περίπου για 10 ‘. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών ανακατεύοντας για 1-2’. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
½ κούπα χυμός ντομάτας
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός
Καθαρίζετε τις γαρίδες ή αν είναι κατεψυγμένες, τις βράζετε σε νερό 2'.
Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα αποσύρετε 2’ πριν από τον χρόνο που χρειάζονται γιατί θα βράσουν και μετά στην σάλτσα. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν. Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο .Μετά από 3’ ρίχνετε το μπούκοβο, τις γαρίδες. Ανακατεύετε για ακόμα 3’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ντομάτα. Βράζετε με κλειστό καπάκι περίπου για 10 ‘. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών ανακατεύοντας για 1-2’. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
Φιλιά!
Αθηνά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr