Σε ένα σπιτικό παγωτό δε λέμε όχι. Με λίγα υλικά, που τα βρίσκεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ και μία πατέντα με τα μικρά πλαστικά ποτηράκια που σε σώζει από πολύωρα χτυπήματα με το μίξερ. Ναι, μπορεί να μην έχει την υφή του έτοιμου, αλλά γι' αυτό το λέμε και σπιτικό.
Η συνταγή για σπιτικό παγωτό
\Υλικά:
(8-10 μικρά ποτηράκια πλαστικά)
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 400γρ. σαντιγύ (τύπου μόρφατ)
- Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκι αιγίνης) όσο θέλουμε
- 15-20 κερασάκια γλασέ
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα ρίχνοντας το ζαχαρούχο σιγά σιγά.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τη σαντιγύ, την μαλακώνουμε με ένα κουτάλι (αυτές στα μεταλλικά κουτάκια, τύπου μόρφατ, είναι συμπαγείς στην αρχή) και την προσθέτουμε στο πρώτο μπολ συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τρίβουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς σε σκόνη, ψιλοκόβουμε και τα κερασάκια και τα ρίχνουμε όλα στην κρέμα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Μοιράζουμε σε μικρά πλαστικά ποτηράκια.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ελέγχουμε μετά από λίγη ώρα αν έχει πήξει σχετικά και τοποθετούμε ένα ξυλάκι (για finger food). Αφήνουμε να παγώσουν καλά και όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη, με ένα ψαλίδι κόβουμε ελαφρά σε μερικά σημεία και σιγά σιγά ανοίγουμε το πλαστικό να βγει όλο.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή την Αθηνά Πάνου