Love to Cook: Cupcakes σοκολάτας με φιστικοβούτυρο

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει απολαυστικά cupcakes σοκολάτας με φιστικοβούτυρο! Plus: Προτάσεις για επιπλέον σοκολατένιες συνταγές!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Ας ξεκινήσουμε την εβδομάδα με cupcakes! Γιατί "Cupcakes make everything better" !!

Ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να σκεφτούμε κι αυτό: "You can't buy happiness, but you can buy cupcakes... and that's kind of the same thing" !


Κι έτσι μας φτιάχνει η διάθεση! Εννοείται ότι φτιάχνει ακόμα περισσότερο όταν τα τρώμε!
Και αυτά τα cupcakes σήμερα έχουν και σοκολάτα και φιστικοβούτυρο! Τώρα αν δε θέλετε να το τολμήσετε, αλλάξτε με πραλίνα φουντουκιού!




Φυσικά αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές (και αλμυρά cupcakes!) στο βιβλίο μου εδώ!




Σας έχω κι άλλη μια πρόταση σοκολατένια, αλλά με λιγότερες τύψεις, αφού το παρακάτω ζουμερό σοκολατένιο κέικ δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Θα βρείτε τη συνταγή στο blog εδώ.



Και τέλος να σας θυμίσω ότι μέχρι το απόγευμα συμμετέχετε στην κλήρωση για 10 συμμετοχές στο πιο γλυκό σεμινάριο μπισκότων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή! Δηλώνετε συμμετοχή εδώ!



Συνέχισε για τη συνταγή στη σελίδα ii


Ακόμα μια σοκολατένια πρόταση που σου έχω είναι τα τέλεια σοκολατάκια που λιώνουν στο στόμα! Βέβαια, επειδή ο καιρός έχει ζέστη και υγρασία ακόμα, θα τα φυλάξεις στο ψυγείο, αλλά όταν πιάσουν τα κρύα, να ξέρεις ότι μπορείς να τα διατηρείς εκτός ψυγείου. Συνταγή εδώ.

Συνταγή για cupcakes σοκολάτας με φιστικοβούτυρο




Υλικά (20-24 περίπου αναλόγως το μέγεθος των θηκών):

230 γρ. αλεύρι
80 γρ. κακάο
400 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 βανίλια
250 γρ. γάλα
2 αυγά
100 γρ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
230 γρ. νερό βραστό
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές

Υλικά για βουτυρόκρεμα:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. άχνη ζάχαρη
2-3 κ.σ. γάλα
2-3 κ.σ. φιστικοβούτυρο


Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και βάζουμε χάρτινες θήκες σε δύο ταψάκια για μάφινς ή έχουμε μιας χρήσης όπως στις φωτογραφίες. Από τα δύο ταψάκια πιθανόν να μη χρησιμοποιηθούν όλες οι θήκες, αναλόγως το μέγεθος των χάρτινων θηκών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο (κοσκινισμένο), τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια (αν είναι σε μορφή σκόνης).
Χτυπάμε σε ένα μικρότερο μπολ τα αυγά με έναν αυγοδάρτη, ρίχνουμε το γάλα και το λάδι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στερεά.
Παράλληλα έχουμε ήδη βράσει νερό, μετράμε τα γραμμάρια που θέλουμε σε κούπα, διαλύουμε το κουταλάκι στιγμιαίο καφέ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό, αλλά έτσι πρέπει να είναι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα σε ένα μπρίκι ή κανάτα για να μπορέσουμε να το μοιράσουμε εύκολα στις θήκες (αλλιώς θα χύνεται με κουτάλι). Γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 κάθε θήκης και ψήνουμε περίπου 23-25’. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγήκε καθαρή είναι έτοιμα, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα διακοσμήσουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα χτυπάμε στο μίξερ (αν έχουμε μεγάλο, χρησιμοποιούμε το εξάρτημα φτερό, αλλιώς χρησιμοποιούμε το μίξερ χειρός) το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη και λίγο λίγο το γάλα. Παράλληλα προσθέτουμε και το φιστικοβούτυρο. Την άχνη καλό είναι να την κοσκινίσουμε αφού τη ζυγίσουμε.
Αν ο καιρός είναι ζεστός, τότε βάζουμε λίγα λεπτά το μπολ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει τόσο όσο να μπορούμε να τη βάλουμε σε κορνέ ή να διακοσμήσουμε με κουτάλι.

Σε μέρες με ζέστη, διατηρούνται στο ψυγείο σε κουτί κ όταν θέλουμε να καταναλώσουμε τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 20΄ περίπου.


Φιλιά!

Αθηνά

Για περισσότερες συνταγές:
www.sugarbuzz.gr
Facebook
Instagram