Love to Cook: Chutney με μήλο και σταφίδες

Στο τελευταίο Love to Cook της χρονιάς, η food blogger Αθηνά Πάνου ετοιμάζει ένα γιορτινό chutney με μήλο ως χειροποίητο δώρο για τους καλεσμένους στο ρεβεγιόν. Plus: Πρόταση για βασιλόπιτα και γλυκό για το τραπέζι του ρεβεγιόν!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU


Θα κλείσω τη χρονιά με πολλές ευχές για το νέο έτος, υγεία και πολλή αγάπη!

Διάλεξα για σήμερα ένα chutney (μια γλυκόξινη μαρμελάδα), που μπορεί να συνοδέψει ένα πιάτο με κρέας στο τραπέζι του ρεβεγιόν ή αν το μοιράσετε σε μικρά βαζάκια, μπορεί να γίνει ένα όμορφο δωράκι για τους καλεσμένους!



Εκτός από αυτό, έχω να προτείνω και ένα γλυκό για το τραπέζι, ένα πολύ εύκολο brownie, που αν μάλιστα, το συνοδέψετε και με παγωτό, θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστό! Συνταγή εδώ.



Και πρόταση για μια πιο μοντέρνα βασιλόπιτα! Εντάξει, εγώ μπορεί να έβαλα τη ζαχαρόπαστα, αλλά μπορείτε απλά να φτιάξετε το κέικ και να το καλύψετε με άχνη ζάχαρη! Συνταγή εδώ.



Η συνταγή για το chutney στην επόμενη σελίδα!


Υλικά:

900 γρ. μήλα
200 γρ. κρεμμύδια
150 γρ. σταφίδες
150 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
400 γρ. λευκό ξίδι
300 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού καρδάμωμο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι


Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κυβάκια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει το μείγμα περίπου για 30’. Κατά διαστήματα ανακατεύετε .
Μόλις είναι έτοιμο (έχει δέσει), μοιράζετε προσεχτικά σε αποστειρωμένα βάζα.


Γλυκές ευχές για ένα υπέροχο 2015!

Φιλιά!

Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page