Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και αν δεν έχετε βρει ακόμα τι δωράκια θα κάνετε, σήμερα θα σας δώσω ιδέες για χειροποίητα δώρα που τρώγονται!
Φτιάχνετε τις λιχουδιές σας και τις πακετάρετε σε όμορφα κουτάκια, σακουλάκια, με χριστουγεννιάτικες κορδέλες και όλου θα ενθουσιαστούν!
Αλμυρά μπισκότα η σημερινή συνταγή, που θα συνοδέψουν ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα!
Μέχρι να δείτε τη συνταγή , άλλη μια πρόταση είναι γλυκά μπισκοτάκια με τζίντζερ, αλλά όχι τα κλασικά! Αυτά είναι μαλακά και τους βάζουμε και λίγη λευκή σοκολάτα πάνω. Συνταγή εδώ.
Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό και τα πάτε καλά με την καραμέλα (λίγο πιο δύσκολο αυτό σίγουρα, αλλά κοιτάξτε αποτέλεσμα!), θα βρείτε τα πράσινα καραμελωμένα μήλα! Συνταγή εδώ.
Τα πανεύκολα σοκολατάκια επίσης δε θα μπορούσαν να λείπουν σαν πρόταση! Συνταγή εδώ.
Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε και άλλες προτάσεις συν τη συνταγή για τα αλμυρά μπισκοτάκια!
Υπάρχουν και λευκά σοκολατάκια που μπορείτε να φτιάξετε! Συνταγή εδώ.
Αλλά και gingerbread cookies, που περιέχουν μέλι και όχι μελάσα για όσους δεν τους αρέσει! Συνταγή εδώ.
Αλμυρό μπισκότο με κεφαλοτύρι, κύμινο και γλυκάνισο.
Υλικά:
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αλεύρι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό, το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το γλυκάνισο.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για 30΄- 60΄. Μόλις σφίξει ανάβετε το φούρνο στους 175? C αέρα.
Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε με μαχαίρι φέτες πάχους 0,4-0,5 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνετε για 15-20’.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γραβιέρα σας αρέσει και να δημιουργήσετε μεγαλύτερη ποικιλία μπισκότων.
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αλεύρι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό, το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το γλυκάνισο.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για 30΄- 60΄. Μόλις σφίξει ανάβετε το φούρνο στους 175? C αέρα.
Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε με μαχαίρι φέτες πάχους 0,4-0,5 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνετε για 15-20’.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γραβιέρα σας αρέσει και να δημιουργήσετε μεγαλύτερη ποικιλία μπισκότων.
Να σας ευχηθώ να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα!!
Φιλιά!
Αθηνά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr