Αν αγαπάς τη σοκολάτα (και οτιδήποτε σοκολατένιο) τότε χωρίς αμφιβολία το σοκολατένιο κέικ είναι από τα γλυκά στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Και επειδή η μάχη μας με τη ζάχαρη είναι αέναη και οι θερμίδες που καταναλώνεις . μετρημένες, σου έχουμε μια πολύ υγιεινή εκδοχή του: κέικ με κουνουπίδι, κακάο και frosting από φυστικοβούτυρο.
Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις την πιο εναλλακτική εκδοχή του;
Σοκολατένιο κέικ με κουνουπίδι - Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι ξύδι μήλου
- 3/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 2 φλιτζάνια κουνουπίδι αλεσμένο στο μπλέντερ
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας
- 4 κουταλιές της σούπας vegan σταγόνες σοκολάτας
Για τo frosting:
1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου
Φοντάν σοκολάτας | Δοκιμάσαμε τη συνταγή για υγρό κέικ χωρίς αλεύρι με 4 μόνο υλικά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου και το ξίδι μηλίτης μήλου. Χτύπησέ το για πέντε λεπτά. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακάτεψε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, τον λιναρόσπορο και το αλάτι.
Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το έλαιο canola και τη βανίλια στο μπλέντερ με το μείγμα αμυγδάλου και ξιδιού. Χτύπησε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πρόσθεσε τα ξηρά υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
Ολοκλήρωσε ρίχνοντας στο μείγμα τις τρεις κουταλιές της σούπας σοκολάτα (αφήστε μια κουταλιά της σούπας για την επικάλυψη). Ψήσε για 30 λεπτά.
Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάξε το frosting αναμειγνύοντας το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα αμυγδάλου. Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως, τοποθέτησέ το σε μια πλάκα. Άπλωσε το frosting του φυστικοβούτυρου και πασπάλισε τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας
Η αγαπημένη vegan συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και ελάχιστη ζάχαρη