Το επιτυχημένο δίδυμο πίσω από τη μπάρα του Inbi μας μυεί στο cocktail & food pairing
Τα cocktail που θα δοκιμάσεις στο Inbi Japanese Restaurant δεν θυμίζουν σε τίποτα ό,τι έχεις πιει μέχρι τώρα. Όπως επίσης και η εμπειρία που θα ζήσεις, συνδυάζοντας πιάτα από την ιαπωνική κουζίνα με τα πιο ευφάνταστα cocktail που φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Φράγκος αποτελούν το δυνατό δίδυμο στο μπαρ του Inbi και βρίσκονται εκεί για να σε κάνουν να ξεχάσεις όσα ήξερες για τα cocktail. Θα θυμάσαι όμως σίγουρα το όνομά τους γιατί δεν σου τυχαίνει συχνά να πιεις cocktail με κοράλλια σε κούπα που έχει φτιαχτεί από τα χέρια μιας γκέισας.
“Καπνοί, εκχυλίσματα από βότανα και μπαχαρικά, φρέσκα φρούτα, health & beauty cocktails, σπιτικά υλικά σε συνδυασμό με διάφορες τεχνικές, αποτελούν τις τάσεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στον κόσμο των cocktails. Διανύουμε μια εποχή στην Ελλάδα όπου έχει ανοιχτεί ένα καινούριο μονοπάτι μεταξύ της γαστρονομίας και του μπαρ. Βέβαια αυτό συμβαίνει χρόνια στο εξωτερικό και διδάσκεται σε μερικές από τις σχολές της Αμερικής διότι ο σωστός συνδυασμός της γεύσης με τα αποστάγματα και το φαγητό βασίζεται στη φιλοσοφία της σωστής διατροφής και υγείας” θα μου πει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει μαθητεύσει σε μερικές από τις πιο δυνατές σχολές bartending του εξωτερικού.
“Καπνοί, εκχυλίσματα από βότανα και μπαχαρικά, φρέσκα φρούτα, health & beauty cocktails, σπιτικά υλικά σε συνδυασμό με διάφορες τεχνικές, αποτελούν τις τάσεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στον κόσμο των cocktails. Διανύουμε μια εποχή στην Ελλάδα όπου έχει ανοιχτεί ένα καινούριο μονοπάτι μεταξύ της γαστρονομίας και του μπαρ. Βέβαια αυτό συμβαίνει χρόνια στο εξωτερικό και διδάσκεται σε μερικές από τις σχολές της Αμερικής διότι ο σωστός συνδυασμός της γεύσης με τα αποστάγματα και το φαγητό βασίζεται στη φιλοσοφία της σωστής διατροφής και υγείας” θα μου πει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει μαθητεύσει σε μερικές από τις πιο δυνατές σχολές bartending του εξωτερικού.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου
“Για μένα δεν υπάρχουν τάσεις, υπάρχει εξειδίκευση. Καλό είναι να ξέρεις το σήμερα, αλλά οι γνώσεις και η έμπνευση είναι το παν. Το μυστικό ενός καλού cocktail κρύβεται στην ισορροπία και στη μη υπερβολή τον συστατικών. Στην πρώτη ματιά, την περιποιημένη διακόσμηση και τα έξυπνα σκεύη...Είναι χαρά μου να συναντώ ενημερωμένο κοινό, αφού ασχολούμαι περισσότερο για να τους εντυπωσιάσω. Για την ώρα όμως δεν είναι τόσοι πολλοί. Η πρόκληση είναι να μην επηρεάζεται η κουλτούρα μας από άλλες και να κρατάμε κοινή γραμμή με το ύφος του εστιατορίου. Οι ιαπωνικές πινελιές και οι πρώτες ύλες ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα. Μιλώντας για το Inbi, αυτό που κάνει τη μπάρα της ξεχωριστή είναι οι φιλικοί bartenders που κρατούν τις σχέσεις με τους καλεσμένους. Η φιλοσοφία μας είναι η φιλοξενία και η σωστή επαφή με τον κόσμο που μας προτιμά” εξηγεί ο Παναγιώτης Φράγκος, τον οποίο έχουμε συναντήσει πίσω από μπάρες βραβευμένων εστιατορίων.
Ο Παναγιώτης Φράγκος