Συνταγές για καλοκαιρινά τραπεζώματα από τον αγαπημένο μας chef
Ο Λευτέρη Λαζάρου υπογράφει μια νέα master chef μαγειρική σειρά και κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα! 17 βιβλία γεμάτα αρώματα, γεύσεις & μεράκι με την υπογραφή του πολυβραβευμένου chef. Σε κάθε βιβλίο θα βρεις 15 μοναδικές & πεντανόμιστες συνταγές «από καρδιάς & δια χειρός» Λευτέρη Λαζάρου! Απέκτησε τώρα το θησαυρό μαγειρικής μόνο με 2,50 ευρώ.
Απόλαυσε εδώ 3 συνταγές από τη νέα συλλογή βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησε.
ΣΦΥΡΙΔΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ
Υλικά:
800 γρ σφυρίδα φιλέτο χωρίς κόκαλο
200γρ σόγια σος
200γρ ελαιόλαδο
3 πιπεριές πολύχρωμες
2 κολοκυθιά
Λίγα τοματίνια
1κλοναρι σέλερυ
1 φινόκιο
Αλατοπίπερο
1 κτς μέλι
1κτς σουσάμι
2-3 σταγόνες μπονίτα
Εκτέλεση
Κόβουμε την σφυρίδα μερίδες την αλατίζουμε πολύ λίγο βάζουμε την σόγια το λάδι και λίγες σταγόνες μπονίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί. Ψήνουμε σε σχάρα η σε τηγάνι και τα τελειώνουμε λίγο στον φούρνο .
Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε πολύ καυτό τηγάνι, τα σβήνουμε με σόγια, βάζουμε το μέλι και το σουσάμι και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.
Tip: Προσοχή στο αλάτι γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή
800 γρ σφυρίδα φιλέτο χωρίς κόκαλο
200γρ σόγια σος
200γρ ελαιόλαδο
3 πιπεριές πολύχρωμες
2 κολοκυθιά
Λίγα τοματίνια
1κλοναρι σέλερυ
1 φινόκιο
Αλατοπίπερο
1 κτς μέλι
1κτς σουσάμι
2-3 σταγόνες μπονίτα
Εκτέλεση
Κόβουμε την σφυρίδα μερίδες την αλατίζουμε πολύ λίγο βάζουμε την σόγια το λάδι και λίγες σταγόνες μπονίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί. Ψήνουμε σε σχάρα η σε τηγάνι και τα τελειώνουμε λίγο στον φούρνο .
Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε πολύ καυτό τηγάνι, τα σβήνουμε με σόγια, βάζουμε το μέλι και το σουσάμι και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.
Tip: Προσοχή στο αλάτι γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή
Διάβασε Επίσης
Ζελέ σοκολάτας με φράουλες
Ριζότο με μύδια, κολοκυθάκια και σαφράν