Follow us

Λευκή και κόκκινη κινόα με ψητές γαρίδες και lime mirin dressing του Τάσου Αλμπάνη

Ο ταλαντούχος Έλληνας σεφ παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα συνταγή με κινόα, ψητές γαρίδες και ένα θαυμάσιο dressing από lime και mirin.

4abb589cebf546a197d78442b4421b61

Ο Τάσος Αλμπάνης κατάγεται από την Κατερίνη και τα τελευταία χρόνια είναι excecutive σεφ του Myconian Imperial Resort. Παράλληλα επιμελείται το μενού στο ολοκαίνουριο Mandala Seaside Luxury, στην παραλία Κατερίνης.

Υλικά

Υλικα για 2 μερίδες

6 γαρίδες

150 γρ. λευκή κινοα

150 γρ. κόκκινη κινοα

100 γρ. αγγούρι

100 γρ. ντοματίνια

50 γρ. ώριμο ανανά

αλάτι

πιπέρι

chives

1 lime

1 κ.γ. mirin

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τη λευκή και την κόκκινη κινόα χωριστά.

Βράζουμε την κόκκινη κινόα για περίπου 15 λεπτά και την λευκή κινόα για περίπου 13 λεπτά.

Σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κινόα (λευκή και κόκκινη), τα ντοματίνια, τον ανανά και το αγγούρι, όλα ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τα chives, το ξύσμα από το lime, αλάτι και πιπέρι.

Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε στο grill, λίγο από κάθε πλευρά για να μην στεγνώσουν.

Για το dressing: Αναμειγνύουμε ένα κουτάλι της σούπας χυμό lime, ένα κ.γ. mirin και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το dressing στο μείγμα με την κινόα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις γαρίδες.

Πηγή | Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr