Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει στη γλυκιά εκδοχή τους, όμως σίγουρα, τα αλμυρά cupcakes θα κερδίσουν μια θέση στις προτιμήσεις σου. Παρακάτω θα βρεις μια μοναδική συνταγή που συνδυάζει δύο comfort foods σε ένα, τα cupcakes και τα λαζάνια. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για cupcakes αλμυρά με λαζάνια και διάφορα τυριά και το μόνο βέβαιο είναι πως θα τη λατρέψεις.
Συνταγή για αλμυρά cupcakes – pizza με pepperoni
Συνταγή για cupcakes αλμυρά με λαζάνια και διάφορα τυριά
Υλικά
- 1/2 πακέτο πλατιά ορθογώνια μακαρόνια για λαζάνια (εγώ χρησιμοποίησα με γεύση σπανάκι)
- 100 γραμμ. βούτυρο
- 100 γραμμ. αλεύρι
- 500 ml γάλα
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
- 200 γρ παρμεζάνα
- 200 γρ μοτσαρέλα
- 200 γρ blue cheese προαιρετικά
- 1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
- 100 γρ λιαστές ντομάτες
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό για περίπου 1 λεπτό
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins
Στρώνουμε κάθε θήκη με ένα πλατύ μακαρόνι για λαζάνια. Δεν σουρώνουμε τα λαζάνια γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους ενώ στεγνώνουν στο σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το γάλα.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και τη λιαστή ντομάτα.
Μόλις ψηθούν τα ενώνουμε με την κρέμα και τέλος ρίχνουμε τα τυριά.
Γεμίζουμε τις θήκες των μάφιν με το μείγμα τυριών και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.