Μπορεί το φθινόπωρο να είναι επίσημα εδώ, όμως όσο ο καιρός παραμένει καλός και ζεστός, τα BBQ του Σαββατοκύριακου παραμένουν μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες και ο καλύτερος τρόπος να βάλεις ένα ευχάριστο τέλος στην εβδομάδα που πέρασε. Και παρ'όλο που οι κλασσικές, απλές μπριζόλες, μπιφτέκια και καλαμάκια θα είναι πάντα στις προτιμήσεις μας, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτήν την νόστιμη και ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο κλασσικό χοιρινό σουβλάκι προσθέτοντας...ροδάκινο! Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς μπορείς να το φτιάξεις.
Τι θα χρειαστείς
500 γραμμάρια άπαχο χοιρινό φιλέτο κομμένο
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 μαρούλια
100 γραμμάρια (περίπου) κάρδαμο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte
Εκτέλεση
Βρέξε 8 ξύλινα καλαμάκια σε κρύο νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Κόψε το φιλέτο σε μεγάλους κύβους και τα ροδάκινα σε κομμάτια.
Τρίψε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και βγάλε τον χυμό του. Κράτησε μία κουταλιά της σούπας από τον χυμό και στη συνέχεια ανακάτεψε το υπόλοιπο με το ξύσμα από το λεμόνι και με το μέλι.
Πέρασε στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ τους κύβους χοιρινού με τα ροδάκινα και επάλειψε τα με το μείγμα από το λεμόνι και το μέλι. Στη συνέχεια ψήσε τα στη σχάρα για 10-12 λεπτά γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν.
Για τη σαλάτα: Κόψε τα μαρούλια σε κομμάτια και ανάμειξε τα με το κάρδαμο. Ανάμειξε την κουταλιά σούπας χυμού από το λεμόνι που είχες κρατήσει με το ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Ρίξε το μείγμα στο μαρούλι και σέρβιρε τη σαλάτα με τα σουβλάκια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr