Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου, μας ενημερώνει για την καστανή και μαύρη ζάχαρη. Plus: Δες συνταγές πού μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.
«Η μαύρη ζάχαρη συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα από την καστανή ζάχαρη γιατί δεν υφίσταται εκτεταμένη επεξεργασία ώστε να απαλλαγεί από αυτήν όπως συμβαίνει με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Η μελάσα του ζαχαρότευτλου αποτελεί το τελικό παραπροϊόν από τη διαδικασία καθαρισμού της ζάχαρης. Έχει σκούρο καστανό χρώμα και γλυκόπικρη γεύση, χαρακτηριστικό άρωμα καραμέλας.
Η χρήση της μαύρης ζάχαρης στα κέικ ή στα μπισκότα, δίνει πιο μαστιχωτή υφή και καραμελένια γεύση.»
Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.
Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.