Συνταγή για λαχανοντολμάδες | Από τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα

Δες εδώ την εύκολη συνταγή για να τους κάνεις τέλειους

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Δες παρακάτω την πιο νόστιμη και μαμαδίστικη συνταγή για λαχανοντολμάδες που εξασφαλίσαμε και δοκίμασε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Συνταγή για λαχανοντολμάδες

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ώριμη ντομάτα

    λίγο μαυροπίπερο, μοσχοπίπερο

  • 1 φλ. ρύζι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 λάχανο μεγάλο άσπρο

Εκτέλεση:

  • Ζεματάμε το λάχανο που το έχουμε ανοίξει σε φύλλα.
  • Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί.
  • Χρησιμοποιούμε τα φύλλα από το λάχανο που έχουμε ανοίξει και βάζουμε μέσα σ' αυτά με το κουτάλι το γιόμο όπως ακριβώς κάνουμε τα ντολμαδάκια.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα - ένα τους ντολμάδες κυκλικά.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι λαχανόζουμο κι ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά περίπου δύο ώρες.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε ρηχό πιάτο και τους περιχύνουμε με κρέμα αυγολέμονο.

Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή

Από τη μαμά του Χρήστου Τσικρικούδη-Τσικρικά