Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, χωρίς πολλά λιπαρά, γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι παραδοσιακές συνταγές με λαχανικά έχουν την τιμητική τους και παρακάτω μπορείς να βρεις μια εύκολη και αγαπημένη, ωστόσο, με ένα μικρό twist με την προσθήκη μπαχαρικών. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή για λαχανικά γιαχνί με κάρυ.
Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο
Συνταγή για λαχανικά γιαχνί με κάρυ
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 2 γογγύλια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
- 2 πατάτες καθαρισμένες, χοντροκομμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα, χοντροκομμένα
- 100 γρ. αρακάς, ζεματισμένος για 3’ και στραγγισμένος
- 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη, κονσέρβας
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλάκι κάρυ
- λίγη ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Πλένετε και χωρίζετε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και αφήνετε λίγα από τα κοτσάνια και τα πράσινα φυλλαράκια του. Στο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το σέλινο και το δυόσμο. Ρίχνετε την ντομάτα και λίγη ζάχαρη. Αλατίζετε και ρίχνετε την κανέλα. Όταν δέσει λίγο η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά.
2.Βάζετε σε κατσαρόλα το κουνουπίδι, τα καρότα, τα γογγύλια και τις πατάτες. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με το οποίο ξεπλένετε τα υπολείμματα της σάλτσας στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 10’ προσθέτετε και τον αρακά. Ελέγχετε αν έχουν μείνει πολλά υγρά και αφήνετε να εξατμιστούν σε χαμηλή φωτιά.
Ιταλική Καπονάτα | Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σικελία
Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής