Δες μία τοπική συνταγή της Ελλάδας για κοκοτάκια ή αραχωβίτικες δίπλες.
Απαιτούμενος χρόνος : 2 ώρες
Υλικά:
- 10 αυγά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
- 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
- 1 λίτρο νερό για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη για το σιρόπι
- ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι το baking powder και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου μία ώρα να φουσκώσει. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ. Κόβουμε με το ροδάκι μας λωρίδες και φτιάχνουμε φιογκάκια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα έχουμε βάλει το λάδι μας να κάψει και ρίχνουμε τα φιογκάκια δύο δύο ή τρία τρία ανάλογα με την κατσαρόλα μας. Γυρίζουμε να τηγανιστούν και από τις δύο μεριές. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, όχι πολύ δεμένο και ενώ έχουμε το σιρόπι ακόμα επάνω στη φωτιά, βουτάμε τα τηγανισμένα κουκουτάκια ώστε να σιροπιαστούν. Αφού έχουμε σιροπιάσει όλα τα κουκουτάκια μας, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Όταν κρυώσουν, τα σκεπάζουμε ώστε να μην μας ξεραθούν.
Από τη μαμά της Κωνσταντίνας Παπαγεωργίου, την Κυρία Παναγιώτα, Αθήνα