Αναπόσπαστο μέρος κάθε γαμήλιου τραπεζιού είναι και η τούρτα. Ένας ακόμα συμβολικός τρόπος για να δείξει την επίσημη ένωσή του το ζευγάρι, που συμβαίνει τη μέρα εκείνη.
Και μπορεί να έχεις συνηθίσει τις παραδοσιακές γαμήλιες τούρτες υπερ-στολισμένες, πασπαλισμένες με ζάχαρη, βουτυρόκρεμες, ζαχαρόπαστες και κάθε λογής προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όμως, τα τελευταία χρόνια, όσο το wellness κερδίζει έδαφος, τα Naked Wedding Cakes αγαπιούνται όλο περισσότερο.
Για όσους δεν γνωρίζουν, τα «γυμνά» cakes (όπως μπορούμε να τα αποδώσουμε στην ελληνική) είναι εκείνα που δεν έχουν επένδυση από κρέμες για την εξωτερική τους διακόσμηση, αλλά πυλώνας του ντεκόρ τους είναι η «γυμνή» ομορφιά των συστατικών τους αλλά και η φυσικότητα των προϊόντων παρασκευής τους. Οι συγκεκριμένες τούρτες έχουν ένα πιο rustic και country στυλ, ενώ βάση τους είναι τα οργανικά προϊόντα.
Η ιστορία τους ξεκινά ήδη από το 2014, όταν η διάσημη Christina Τosi, συνέλαβε την ιδέα τους. Η γνωστή ευρέως, από τη συμμετοχή της στο Master Chef, pastry chef, που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες influencers στον χώρο της νέας γαστρονομικής σκηνής, έχοντας στις «αποσκευές» της τη συνεργασία της με τον David Chang (ιδρυτή του μυθικού «Momofuku Noodle Bar» της Νέας Υόρκης που έφερε επανάσταση στο lifestyle του φαγητού) μας σύστησε τη νέα αυτή τάση στις τούρτες μέσα από το Milk Bar Store της.
Η διάσημη chef, σε συνεργασία με τον David, ίδρυσε το Milk Bar και δημιούργησε το νόστιμο foodie trend που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.
Μάλιστα, στον γάμο της με τον διάσημο επιχειρηματία εστίασης, Will Guidara, το 2016, δημιούργησε το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό «γυμνό» cake... επτά ορόφων!
Μια εξ ολοκλήρου βρώσιμη γαμήλια τούρτα!
Η μέση τιμή μιας τέτοιας τούρτας στο Milk Bar είναι 400 δολάρια. Σε αντίθεση με όσα θα περίμενε κανείς, η τιμή της είναι υψηλότερη από τις παραδοσιακές τούρτες... υπερπαραγωγές και ο λόγος είναι αναμενόμενος: σε αντίθεση με τις δεύτερες, όπου το βρώσιμο μέρος είναι μόνο το τελευταίο και μικρότερο κομμάτι, τα γυμνά cakes αποτελούνται εξ ολοκλήρου από προϊόντα που τρώγονται. Ακόμα και τα σημεία που χρησιμοποιούνται για στολισμό, είναι βρώσιμα!
«Πάντα συνιστώ να μην χρησιμοποιούνται για το στολισμό λουλούδια φτιαγμένα από ζάχαρη, γιατί θέλουμε να πετύχουμε ένα φυσικά όμορφο αποτέλεσμα με φυσικά υλικά. Έτσι, προτιμάμε να στολίζουμε τα cake με εποχιακά λουλούδια και άλλα φυσικά υλικά», αναφέρει η δημιουργός τους, Christina Rosi.
Τα «γυμνά» cakes επικεντρώνονται λιγότερο στην εμφάνιση και περισσότερο στο περιεχόμενο και την ποιότητα, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για τον γάμο κάθε foodie! Τα συγκεκριμένα cakes αποτελούνται από οργανικά υλικά και δίνουν μεγάλη σημασία στην εποχικότητα, αφού ο στολισμός τους γίνεται κατά κύριο λόγο με πραγματικά λουλούδια, φρούτα, κουκουνάρια, λεβάντα, δεντρολίβανο και μπαχαρικά.
«Γιατί να κρύβουμε όλα τα φυσικά χρώματα και το όμορφο και περίπλοκο περιεχόμενο που μπορούν να γίνουν μέρος της διακόσμησης; Γιατί να μην επιδιώκουμε το πιο φυσικό αποτέλεσμα; Δεν είναι προσωπική προτίμηση, αλλά τα φυσικά χρώματα έχουν πιο ωραίο αποτέλεσμα.», σχολιάζει η Christina.
Δύο σημαντικοί λόγοι για να τα επιλέξεις (εκτός από τον αισθητικό):
- Από τη μία, τα «γυμνά» αυτά cakes ενισχύουν την τάση της διαφάνειας. Τόσο εσύ όσο και οι καλεσμένοι σου μπορούν να δουν τα (φυσικά) υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το cakes.
- Από την άλλη, είναι super φρέσκα και αυτό είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία τους! Ο λόγος; Τα συγκεκριμένα cakes στεγνώνουν και «μπαγιατεύουν» πολύ γρήγορα, αφού δεν έχουν την εξωτερική επένδυση από κρέμες για να διατηρούν περισσότερο την υγρασία τους. Αυτό σημαίνει ότι θα φτιαχτούν την ίδια μέρα του γάμου για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα και θα είναι απόλυτα φρέσκα και γευστικά! Οι 24 ώρες πριν την κατανάλωση είναι οι μάξιμουμ ώρες που μπορούν να φτιαχτούν.