Συνταγή για κρέπες με κολοκυθάκια και τυριά
Υλικά
- 10 φύλλα κρέπας
- 1/2 κιλό κολοκύθια
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα μαλακιά τριμμένη
- 1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 90 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές έξτρα ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κολοκύθια σε λεπτά φετάκια. Πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι κι αφήστε τα 1 ώρα σε τρυπητό, να στραγγίσουν.
- Στύψτε τα ελαφρώς μέσα στις παλάμες σας και βάλτε τα μαζί με το λάδι σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά.
- Ανακατέψτε τα ώσπου να λιώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά κι ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το 1/4 από την κρέμα γάλακτος.
- Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε κρέπα, διπλώστε πρώτα τις άκρες δεξιά και αριστερά κι ύστερα τυλίξτε σε ρολό. Τοποθετήστε τις κρέπες σε πυρέξ σκεύος, στο οποίο και θα τις σερβίρετε.
- Τις αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο ρεγκάτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 12΄να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστές.
Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο
Συνταγή για λαχανικά γιαχνί με κάρυ | Μια ελαφριά επιλογή τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει
Από τη μαμά της Μαρίας Τσαφά, την Κυρία Γεωργία