Αν ψάχνεις συνταγές για να αξιοποιήσεις το φαγόπυρο που έχεις στο ντουλάπι σου η συγκεκριμένη έχει εξαιρετικά αρώματα από τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι και τη σάλτσα. Η σάλτσα romesco είναι καταλανικής καταγωγής, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη, αλλά μπορείς να την αντικαταστήσεις με σάλτσα ντομάτας
Για 12 κρέπες Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 25 λεπτάΚρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco – Υλικά:
- 3/4 φλ. αλεύρι φαγόπυρου
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 φλ. πλήρες γάλα (μπορεί να χρειαστείς λίγο παραπάνω)
- 1½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν επιπλέον για το τέλος
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά τουρσί
- 1/4 φλ. φουντούκια, ψημένα και χοντροκομμένα
- 1/4 φλ. αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
- 1 κ.σ. ξίδι από λικέρ
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
- 1 μάτσο πράσινα φυλλώδη λαχανικά