Σούπερ υγιεινά αλμυρά κρακεράκια με αλεύρι βρόμης, ζέας και κριθαριού

Δοκίμασε κι εσύ τη συνταγή για κρακεράκια του κάμπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Η ιδανική, υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή για ένα υπέροχο αλμυρό σνακ.

Συνταγή για αλμυρά κράκερ

Υλικά

  • 50 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 γρ νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. αλεύρι ζέας
  • 50 γρ. αλεύρι από κριθάρι
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 90 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • λίγο αλάτι Ιμαλαΐων ή θαλασσινό
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. πατέ πιπεριάς Φλωρίνης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα άλευρα και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας, ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι από κριθάρι και ζυμώνουμε πάλι.

Η βρώμη θα απορροφήσει τα υγρά όσο περνάει ή ώρα, και δε θέλουμε να γίνει η ζύμη μας πολύ σφιχτή.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και στη συνέχεια κόβουμε τη μισή και μ' έναν μικρό πλάστη, ανοίγουμε σε φύλο ύψους περίπου 3 - 4 χιλιοστών. Όταν ανοίξουμε το φύλο, με τη βοήθεια κάποιου κουπάτ, κόβουμε τα κρακεράκια μας σε διάφορα σχήματα.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Από τη μαμά του αναγνώστη μας Παναγιώτη Παπαλεξόπουλου, την κυρία Φωτεινή, Γλυφάδα Αττικής.