Όσο οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλές, η ανάγκη για ένα ζεστό γεύμα εξακολουθεί να είναι έντονη. Οι σούπες είναι το κατεξοχήν ιδανικό γεύμα για τις περιόδους αυτές. Παρακάτω, θα βρεις μια συνταγή που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις αυτόν το χειμώνα, κοτόσουπα βελουτέ με τυριά και κρέμα.
Η απίστευτη καρμπονάρα με κολοκυθάκια του Άκη Πετρετζίκη
Κοτόσουπα βελουτέ με τυριά και κρέμα:
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος), χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 φύλλο δάφνη
- 5 1/2 φλιτζάνια ζωμός κότας
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο
- 80 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το πασπάλισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σούπα βελουτέ με ρεβίθια | Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα βάζεις 4 φλιτζάνια ζωμό κότας με τα φιλέτα κοτόπουλου, το κρεμμύδι και τη δάφνη και τα βράζεις για 50’. Αφήνεις τα φιλέτα να κρυώσουν μέσα στο ζωμό. Κατόπιν τα βγάζεις από το ζωμό και τα κόβεις σε κύβους. Πολτοποιείς τους κύβους στο μίξερ μαζί με τη μισή κρέμα γάλακτος και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνεις σε κατσαρόλα.
- Φιλτράρεις στη συνέχεια το ζωμό και τον προσθέτεις στο πολτοποιημένο μείγμα για να αραιώσει, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνεις την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα ή το πεκορίνο και το ροκφόρ και τα βράζεις για άλλα 6’ σε πολύ σιγανή φωτιά. Δοκιμάζεις το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύεις καλά και αφήνεις τη σούπα να μείνει πάνω στο ζεστό μάτι για 10’.
- Κόβεις το τέταρτο φιλέτο σε λωρίδες και μοιάζεις τη ζεστή σούπα σε 4 μπολ. Γαρνίρεις με τις λωρίδες κοτόπουλου και πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής