Κοτόσουπα με κρόκο Κοζάνης, σπανάκι και ρεβίθια (ίσως η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόσουπα που έχεις δοκιμάσει!)

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσεις τον τέλειο συνδυασμό σπανάκι με ρεβίθια

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Ο ψευδάργυρος στα ρεβίθια βοηθά τον οργανισμό σου να μετατρέψει τη βήτα καροτίνη από το σπανάκι σε βιταμίνη Α – ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που ενισχύει τα αντισώματα και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Για να πάρεις όλα τα οφέλη του τέλειου συνδυασμού, δοκίμασε τη σπεσιαλιτέ του σεφ Alon Shaya, μια αρωματική και πικάντικη σούπα.

Μερίδες: 8 Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Κοτόσουπα με κρόκο (σαφράν), σπανάκι και ρεβίθια – Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά), καθαρισμένο
  • 7 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. νήματα κρόκου
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης ή 1 αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 2 σκελίδες)
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι, λευκό κατά προτίμηση, σε κύβους
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 φλ. μανιτάρια shiitake (ή άλλα), σε φέτες
  • 350-400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα