Κοτόπουλο με πράσο | Νόστιμο και αρωματικό, ιδανικό για το μεσημεριανό τραπέζι

Δοκίμασε τώρα τη νόστιμη συνταγή.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Κοτόπουλο με πράσο, νόστιμο και αρωματικό, ιδανικό για το μεσημεριανό τραπέζι.

Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη

Κοτόπουλο με πράσο

Υλικά

  • 750 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
  • 5-6 πράσα
  • 2,5 φλιτζ. τσαγιού σπυρωτό ρύζι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι αδιάλυτο γάλα εβεπορέ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο στο λάδι. Κόβετε τα πράσα σε πολύ λεπτές ροδέλες και τα στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας. Βάζετε το κοτόπουλο από πάνω και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς νερό και με σκεπασμένο το σκεύος για 1 ώρα περίπου.
  • Σουρώνετε τα λιωμένα πράσα από το ζωμό και τα πολτοποιείτε στο μύλο του μπλέντερ.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, τον πολτό του σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο γάλα εβαπορέ μέχρι το μείγμα να γίνει μια πυκνόρευστη σάλτσα. Στο ζωμό προσθέτετε νερό (6 φλιτζ. τσαγιού) και αλάτι.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ρύζι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής