Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια για ένα λαχταριστό μεσημεριανό

Ένα κλασικό, γευστικό αλλά και υγιεινό γεύμα για το μεσημέρι.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Το παρακάτω κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια είναι μια τέλεια επιλογή για ένα γευστικό και υγιεινό μεσημεριανό. Δες πώς θα το φτιάξεις πανεύκολα.

10 light συνταγές για να ξαναβρείς τις υγιεινές σου συνήθειες

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μερίδες
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 μήλα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Γιαχνίζουμε το κρέας σε λίγο λάδι. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας. Αλέθουμε τα μήλα σε ένα μπλέντερ και τους προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια.
  • Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε το μείγμα του πορτοκαλιού με το μήλο, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Στο μεταξύ, κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστούνια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα προς το τέλος.
  • Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες.
Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής