Συνταγή για κοτόπουλο με λαχανικά

Μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Συνταγή για κοτόπουλο με λαχανικά

Υλικά

  • 2 μικρά κοτόπουλα κομμένα στα τέσσερα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 μακριά πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη, κομμένες σε κρίκους
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε τρία κομμάτια
  • 1 κουτί (400 γραμμ.) ντοματάκια περασμένα από σίτα
  • 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ
  • 1 κούπα ζωμό κότας
  • 1 κούπα κρασί κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτί (250 γραμμ.) μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτί (250 γραμμ.) καλαμπόκι
  • 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

Τηγανίστε στο βούτυρο και στο λάδι τα κομμάτια από τα κοτόπουλα απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε κατσαρόλα πυρέξ. Στο ίδιο βούτυρο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το ζωμό κότας, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε μ’ αυτό το κοτόπουλο, σκεπάστε και βράστε το σε φούρνο 175° C, για 1 ώρα. Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στη σάλτσα. Μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό από την προηγούμενη. Το κοτόπουλο γίνεται πραγματικά πιο νόστιμο, αν το αφήσετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο, μέσα στο ζουμί. Βγάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στο σκεύος στο οποίο θα τα σερβίρετε. Βάλτε το ζουμί να βράσει, έως ότου δέσει. Ρίξτε τα μανιτάρια και βράστε τα για 5’. Προσθέστε το γιαούρτι κι ανακατέψτε καλά. Περιχύστε με τη σάλτσα αυτή το κοτόπουλο και γαρνίρετε με καλαμπόκι σοταρισμένο σε λίγο βούτυρο. Σκεπάστε και διατηρήστε το φαγητό ζεστό.

Συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ | Μια κλασική Πολίτικη συνταγή

Συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής