Τι να μαγειρέψεις σήμερα; Η παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο με κασέρι και ντομάτες είναι μια τέλεια επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα, που μπορεί να είναι πιο χορταστικό και «βαρύ» σε σχέση με το βραδινό. Ωστόσο, παρότι χορταστική, η παρακάτω συνταγή είναι και αρκετά υγιεινή.
Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη
Συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και ντομάτες:
Υλικά
- 850 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου
- 500 γραμμ. τυρί κασέρι
- 3 ώριμες τομάτες ή κον κασέ
- 200 ml μαυροδάφνη κρασί
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2 κουτ. της σούπας λάδι
- 1 ώριμη τομάτα
- 150 γρ. πλιγούρι
- 1 κόκκινη, γλυκιά πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 καρότο
- 1 ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το ανοίγουμε στη μέση. Κόβουμε τις τομάτες και το κασέρι σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και τα απλώνουμε στο ανοιγμένο φιλέτο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε το κρέας σε ρολό, δένοντάς το με σπάγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψάκι και συμπληρώνουμε μέχρι τη μέση με τη μαυροδάφνη και 1 ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, μέχρι να φουσκώσει, να μαλακώσει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το καρότο, την τομάτα και το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την τομάτα και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας το μείγμα να μαλακώσει.
- Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε, αφαιρούμε τα λαχανικά από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το πλιγούρι, αφήνοντάς το να σοταριστεί για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε το φιλέτο με τη σάλτσα λαχανικών και το πλιγούρι.
Κοτόσουπα βελουτέ με τυριά και κρέμα | Η σούπα που πρέπει να δοκιμάσεις