Κοτόπουλο με φέτα και πιπεριές
Υλικά
- 6 στήθη κοτόπουλου
- 200 γραμμ. φέτα
- πιπεριές πολύχρωμες (2 κόκκινες, 2 πράσινες, 2 κίτρινες)
- μανιτάρια περίπου 12 κομμένα σε κυβάκια
- 1 φρέσκια κρέμα γάλακτος
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα μαζί με μια κουταλιά βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, όπως και τις πιπεριές και τα μανιταράκια. Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο να τσιγαριστεί λίγο στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και λίγο χλιαρό νερό και τα αφή- νουμε να μαλακώσουν. Ακολούθως ρίχνουμε την φέτα και τα ανακατεύουμε λίγο. Μετά παίρνουμε ένα ταψάκι φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα και από πάνω την φρέσκια κρέμα και τα βάζουμε για λίγο στο φούρνο μέχρι η κρέμα να απορροφηθεί.
Συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ | Μια κλασική Πολίτικη συνταγή
Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής